חוסר ברזל וחוסר בויטמין B12 הוא החוסר התזונתי השכיח ביותר בעולם והסיבה הראשונה לאנמיה.
לפי ארגון הבריאות העולמי, שיעורי האנמיה מחוסר ברזל וחוסר בויטמין B12 בילדים הם: באפריקה - 60%, באיזור הים התיכון המזרחי - 63% ובאמריקה הצפונית - 7%. באירופה, שיעור זה נמוך.
בארץ, נצפה חוסר ברזל וחוסר בויטמין בכרבע מהילדים. בקרב החרדים והאוכלוסיה הערבית, גבוה יותר שיעור זה. שיעור האנמיה מחוסר ברזל בילדים מוערך בארץ בכ-%6 - 10%.
למחלת האנמיה דרכי טיפול שונות ורבות מכיוון שקימיים סוגי אנמיה רבים ולכל סוג ישנו גורם שונה ודרך טיפול שונה לו. כדי לטפל בחסר הדם חשוב לאתר את הסיבה שגרמה לו ולטפל בה. הטיפול בגורם ימנע את החוסר של הכדוריות האדומות ויאפשר למח העצם לייצר כדוריות חדשות. השיקולים הרפואיים לטפול בחוסר דם מסתמכים על גיל המטופל ומצבו הכללי, סיבת חוסר הדם וחומרתו.
למחלת האנמיה פותחו שיטות רבות לטיפול ביניהם שיטת טיפול נטורופתית טבעית כגון:
רוב אבחנות האנמיה מתגלות בבדיקות דם שגרתיות. לרוב הרפואה הקונבנציונאלית פותרת את הבעיה במתן ברזל ללא אבחנה מדויקת של הגורם. מאוד חשוב להבין מהו המקור לאנמיה ולפתור את הבעיה מהשורש. במסגרת הטיפול הנטורופתי עובר המטופל תשאול מקיף וכן נשלח לבדיקות דם מקיפות, כדי להבין את מקור האנמיה.
במצבים של אנמיה על רקע תורשתי כגון טלסמיה, אנמיה חרמשית או חוסר באנזים G6PD אין טיפול.
אנמיה על רקע דימום ווסתי כבד - ניתן לטפל בצורה יעילה. דימום ווסתי כבד אצל אישה יכול לנבוע מהמצאות שרירן ברחם או עקב חוסר איזון הורמונאלי. הטיפול הנטורופתי במצב זה יתבסס על פורמולת צמחי מרפא מאזנת הורמונלית, המותאמת אישית למטופלת. בנוסף, תפריט תזונתי מאוזן המכיל ברזל ושאר מרכיבים חיוניים, נבנה בהתאם לצורכי המטופלת.
בנוסף, אם הדימום הרב הוא עקב מחלה כרונית כגון מחלת מעי דלקתית, טחורים ועוד, לטיפול הנטורופתי מענה לכך.
אנמיה עקב חוסר ברזל – יש לברר האם אנמיה זו היא עקב תזונה לקויה או ספיגה לקויה. ספיגה לקויה לרוב תראה תמונה רחבה יותר של בעיות במערכת העיכול ו\או תת חומציות בקיבה. על פי תמונת המצב מותאמת תכנית טיפול שמטרתה לשדרג את התזונה ולהתאים תפריט תזונתי. ישנם צמחי מרפא העוזרים בספיגה ולכן מותאמת פורמולת צמחי מרפא באופן אישי.
אנמיה אוטואימונית – הטיפול הנטורופתי תומך במצב זה על ידי צמחי מרפא ותזונת ניקוי. ניתן לאזן את תגובת מערכת החיסון ובכך למנוע את הריסת כדוריות הדם האדומות.
נוי, גל ושלי :)
השבמחקהבלוג שלכם נראה טוב,מסודר, ומעודכן.
מתוך המחקרים,המכתבים והביביליוגרפיה שהוספתם הבנו יותר על מחלת האנמיה ומהם דרכי הטיפול בה.
כל הכבוד! עבודה יפה מאוד!